• Üveglapszabászat Üveglapszabászat

  Üveglapszabászat

  Close
  Üveglapszabászat

  Üveglapszabászatunk 2008 végén új csarnokba költözött, melyben a legmodernebb Lisec vágósor áll munkatársaink segítségére abban, hogy minden eddiginél gyorsabban és nagyobb mennyiségben tudjuk kiszolgálni Vevőinket. Maximális lapméret: 3210*6000 mm

 • Csiszolás Csiszolás

  Csiszolás

  Close
  Csiszolás

  Az üvegek élmegmunkálása esztétikai, biztonsági szempontból szükséges, valamint egyes további technológiáknak az előfeltétele. Gépeink modern, félautomata, egyenes és alakos élcsiszolók.

 • Edzés Edzés

  Edzés

  Close
  Edzés

  Az üvegtáblák teherbírásának növelésére használatos eljárás a termikus edzés, melyet az erre kifejlesztett edzőkemencében végzünk. Termikusan edzett biztonsági üveg olyan üveg, amelyben maradó felületi nyomófeszültséget hozunk létre, szabályozott hevítési és hűtési eljárással annak érdekében, hogy nagymértékben megnöveljék az üveg mechanikai és hőmérsékleti feszültséggel szembeni ellenállását. A normál üveghez képest az edzett üveg teherbírása megközelítőleg 7-szeresére nő. Maximális edzési méret: 4500*2450 mm

 • Rogyasztás Rogyasztás

  Rogyasztás

  Close
  Rogyasztás

  Rogyasztott dekor üvegek létrehozásának módja, hogy az üveget megfelelő hőmérsékleten megmunkáljuk, majd alakváltoztatásával különböző mintákat és formákat alakítunk ki. A rogyasztott üveg elkészítése kemencében, körülbelül 800-1000 Celsius fokon, sablonra helyezve, olvasztással történik. A hőmérsékletek és a fűtési időtartamok változtatásával az is befolyásolható, hogy mennyire olvadjanak egymásba az üvegrétegek, így egyedi és speciális formák hozhatók létre. A rogyasztás technológiája jelenti az egyik legszabadabb üveg megmunkálási folyamatot, mivel a színek és minták végtelen változata mellett, az üveg formája is számtalan variációban előállítható. Rogyasztott üveget nem lehet edzeni, dekorációs funkciót lát el.
  Méret korlátok:
  -        minimális méret: 150 mm x 300 mm
  -        maximális tábla méret: 2400 mm x 4500 mm

 • Hajlítás Hajlítás

  Hajlítás

  Close
  Hajlítás

  Hajlított, laminált üvegeket nagy méretben, a lamináló kemencéhez igazítva, egészen 2700*5000 mm-ig (ívmagasság: 1000 mm-ig) el tudjuk elkészíteni. A folyamat során külön-külön lehajlítjuk a laminált üvegszerkezet egyes rétegeit, melyhez különböző hajlító sablonokat gyártunk az eltérő hajlítási rádiuszok miatt. A technológia nem teszi lehetővé a már összelaminált üvegrétegek lehajlítását, mert a lamináló fólia megégne, az üvegrétegek pedig összeolvadhatnának. Több üvegréteg egyszerre történő lehajlítása sem lehetséges, mert az olvadási pont közelébe felhevített üvegtáblák összeragadnának így funkcionálisan nem tenne eleget a laminált üveg fogalmának, nem lenne esztétikus a szakaszosan összeolvadt üvegrétegek látványa, illetve feszültségi gócpontok kialakulása az üveg töréséhez vezetne.
  A lamináláshoz egy újabb sablon készül, ahol már semmilyen segédszerkezet nem jelenik meg. Hajlításnál védeni kell az üveg azon felét, amelyik a sablonnal találkozik, nehogy valamilyen nyomot hagyjon. Az üvegrétegek összeállításánál az ívek esetleges eltérése miatt 4 réteg EVA fólia alkalmazása a célszerű.

 • Festés Festés

  Festés

  Close
  Festés

  Az üvegtáblák mintázatát, teljesen vagy részbeni átláthatatlanságát, színes kivitelezését, zománcfesték felvitelével lehet megvalósítani. Ezen eljárás során a felületre felhordott festéket, az edzés során beégetéssel tesszük ellenállóvá a mechanikai és kémia behatásokkal szemben. A minta kialakításánál lehetőség van szitanyomás alkalmazására, illetve hengeres festésre is.

 • Laminálás Laminálás

  Laminálás

  Close
  Laminálás

  Laminálás során több üvegréteg felületi „összeragasztására” kerül sor, mellyel eredeti rendeltetése szerint, többrétegű biztonsági üveg jön létre. Ez az eljárás a használatos a teherhordó üvegfelületek kialakításánál is, mint amilyenek például az üveggerendák, a födémek, a lépésálló-, valamint az áttörés- és átlövés-biztos üvegek. Ezen üvegrétegek között az EVA típusú lamináló fólia található. A fóliarétegek között dekorációs rétegek elhelyezésére is van mód, mely a lehetőségek végtelen skáláját kínálja. Cégünk lamináló kapacitása 2008 végén új kemencével bővült, így a maximális laminálható méret: 2700*5000 mm.

 • Hőszigetelő üveg Hőszigetelő üveg

  Hőszigetelő üveg

  Close
  Hőszigetelő üveg

  Hőszigetelő üvegeinket változatos méretben és formában tudjuk összeállítani, az egyszerű szögletes befoglaló formától, az íves, vagy éppen teljesen amorf formákig bezárólag. A rétegek különböző mérete esetén is megvalósíthatóak ezek a szerkezetek. Rendszeresen gyártunk „szoknyás” hőszigetelő üvegeket, amikor a külső (vagy igény szerint bármelyik) réteg nagyobb, így el tudja fedni a beépítéshez szükséges tartószerkezeteket. Ezen üvegszerkezeteket nem csak sík, de hajlított üvegekből is elő tudjuk állítani. Hőszigetelő üvegek esetében nem kötelező az üvegek edzése vagy laminálása, de nagyméretű üvegtáblák esetében ajánlott, ebben az esetben pedig az edző (2450*4500 mm), illetve a laminálókemence (2700*5000 mm) mérete szab csak határt a megvalósíthatóságának. Hőszigetelő üvegeinket egy, illetve két légréssel szoktuk ellátni. A rétegek közötti légrést különböző típusú és magasságú távtartó lécekkel készítjük, melyek lehetnek alumíniumból: világosszürke, sötétszürke; fekete melegperemmel ellátott műanyagból; valamint tűzgátló üvegszálas lécből. A méretskála alumínium tartólécnél 5,5mm-nél kezdődik és 2 milliméterenként, egészen 23,5mm-ig terjed. A műanyag típusnál 10mm-től szintén 2 milliméterenként 22mm-ig, a tűzgátló üvegszálas változatnál pedig 12, 18, 22 és 28mm az elérhető méret. Az üvegek közötti légrést fel tudjuk tölteni Argon gázzal a még kiválóbb hőszigetelő hatás érdekében. Míg az egy rétegű 6mm-es Float üvegnek a hőátbocsátási tényezője (Ug) 5,7, addig két-három rétegben köztük Low-E bevonatos üveggel Ug<1-es érték is könnyen elérhető.