A Rákosy Glass Kft. 2007-ben alakult a magyar üvegiparban méltán elismert és 1981 óta működő Rákosy Üvegipari Egyéni Cég nyomdokain. Cégünk családi vállalkozás, három generációra visszanyúlóan foglalkozunk üvegmegmunkálással. Jelenleg közel 130 kollégával, 25.000 nm-en, a legmodernebb technológiákkal állunk megrendelőink rendelkezésére. A piaci igényekhez igazodva termékeink és szolgáltatásaink skáláját folyamatosan bővítjük, megőrizve legfőbb erényeinket, a gyorsaságot és a rugalmasságot. Több évtizedes működésünket folyamatos és dinamikus fejlődés jellemezte, melyek eredményeképpen az építészeti üvegiparban meghatározó szereplővé váltunk Magyarországon. A hagyományokban gyökerező szakmai felkészültségünkkel, innovatív és kreatív megoldásainkkal hozzájárulunk vevőink elégedettségéhez, termékeink magas minőségéhez, környezetünk fejlődéséhez. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy munkáinkkal az egyedi üvegmegoldások és izgalmasan motivált felületek teret engednek a fénynek, magasabb minőségbe emelve vizuális környezetünket.

Kattintson a színezett felületekre és tudjon meg többet!

Utcak
Thermo üzem

Thermo üzem

2009-ben vásárolt főépületet teljesen felújítottuk, valamint a 2010-es évben egy új csarnokrész került hozzáépítésre, így alakult ki az 1670 m2-alapterületű épület, mely egyes részein 4 szintes. Teherliftek és egy 3,2 tonnás híddaru segíti kollégáinkat a munkavégzésben. Ez az épület ad helyet a központi vízlágyító berendezésünknek is. Az épületben történik az egyedi többrétegű hőszigetelő üvegek, vitrinek, összeállítása. Exportra történő szállításnál a csomagolás összes fázisa itt valósul meg, kezdve a dobozok, állványok, speciális keretekhez szükséges anyagok leszabásától, az összeállításán át, az üvegek elhelyezéséig. Itt található a legújabb hajlító kemencénk, mely akár egy jumbo üvegtáblát (3210*6000 mm) is képes befogadni. A megnövekedett lakatos munka megkövetelte, hogy egy termék összeállító területet is kialakítsunk. Ez az épület helyet ad 2013-tól egy asztalos műhelynek is, így Megrendelőink egy helyen szerezhetik be az üvegek, tükrök mellett a szükséges bútorlapokat méretre szabva, élzárva, valamint a hozzá tartozó szerelvényeket.

Close
Lakatos üzem

Lakatos üzem

2014-es év folyamán a vállalkozás 1327 m2-es területet vásárolt, amely átalakítása folyik. Itt bővítjk a Termo üzemben már megkezdett lakatos összeállító üzemüket.

Close
Lakatos üzem

Lakatos üzem

2006-ban a vállalkozás megvásárolta a szomszédos ipari telket, rajta egy 473 m2 alapterületű csarnokkal. A csarnok átalakítása után itt kapott helyet a vállalkozás harmadik hajlító kemencéje, valamint a hajlító sablonok legyártásához és a karbantartási munkák ellátásához szükséges fémmegmunkáló gépek. Szakembereink itt készítik az egyedi szerelvényeket is.

Close
Szabászat

Szabászat

A 2008-ban átadott 2170 m2-es csarnokban kap helyet 2 db Lisec vágóasztal, és az őket kiszolgáló bakdaruval kombinált, automatizált 49 rakatos (jumbo méret: 3210*6000 mm) üveg raktár, valamint a speciális üvegek tárolására szolgáló állványos kézi raktár. A csarnokban a gördülékeny termelést 2 db 5 tonna teherbírású híddaru segíti. Itt kapott helyet az üveg nyomtatására alkalmas Durst RHO 600 síkágyas plotter, és a speciális, kézi vágást igénylő munkafolyamatokhoz szükséges vágóasztal. A csarnokhoz tartozó irodákban a vállalkozás irányításával és a tervezéssel foglalkozó kollégák dolgoznak. Mint mindenhol a telephelyen, itt is megtekinthetőek azok a munkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Close
Lamináló

Lamináló

Az 1998-as telephely vásárlás után ez volt az első csarnok, mely megépítésre került 2000-ben. Alapterülete 880 m2, ahol először egy szabász asztal és az üvegraktár működött, majd a szabászat átköltözése után, teljes egészében a lamináláshoz szükséges munkafolyamatok elvégzésére használjuk. A csarnokban 2 db Tornati Forni EVA technológiás kemence működik, melyek maximális befogadó mérete 5000x2700mm. A munka hatékony elvégzését egy 5 tonnás híddaru és 2 db 1 tonnás, valamint 2 db 200 kg terhelhetőségű forgódaru segíti. Mint mindenhol a telephelyen, itt is megtekinthetőek azok a munkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Close
Kisműhely,
felületkezelő

Kisműhely,
felületkezelő

A X. kerületi telephelyre 1998-ban költöztünk. A 775 m2-en elterülő üzemépületben végezzük a lakossági megrendelések élmegmunkálását. Ebben az épületben kap helyet 2 üvegipari csiszológép, 2 karos üvegipari csiszológép, fazettázó gép, üvegfűrészgép, üvegipari fúrógép. A műhelyhez tartoznak a homokfúvó és vegyi eljáráson alapuló felületkezelés gépei, eszközei. A lakossági értékesítés ügyfélszolgálati helyiségében dolgozó kollégák mellett, az értékesítési csoport munkatársai, valamint a pénztár is itt kapott helyet. Mint mindenhol a telephelyen, itt is megtekinthetőek azok a munkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Close
Iroda épület,
dekor, TMK

Iroda épület,
dekor, TMK

A XIV. kerületi telephelyről történő átköltözéskor, a 312 m2-es alapterületű épület a kisműhellyel együtt, már adott volt. 3 szintjén kaptak helyet a TMK-s és fejlesztő kollégák irodái és előkészítő műhelyei. Az épületben található meg a Dekor műhely is, ahol munkatársaink a festéshez és felületkezeléshez készítik elő az üvegeket. Mint mindenhol a telephelyen, itt is megtekinthetőek azok a munkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Close
Edző üzem

Edző üzem

A 2000-es évek elején a vállalkozás üvegipari edzőgépének beszerzéséhez szükség volt újabb területekre, ezért 2001 évben megvásárlásra került a Noszlopy u. 3 alatti ipari ingatlan, melyet 2002-ben 2980 m2-re bővítettünk. Itt került beüzemelésre a 4500*2450 mm befogadó méretű edzőkemence és egy KeraGlass hengeres festő-gépsor. A csarnok még számos gépnek és technológiának ad helyet, -nevezetesen- élmegmunkáló gépeknek, üvegipari fúróknak, rogyasztó kemencének. A csarnokban dolgozó festő kollégák a festő-gépsor mellett, egyedi munkák esetén, ha technológia megköveteli, szitázó asztalok és festő kamra segítségével dolgoznak. A munka hatékony elvégzését egy 3,2 tonnás híddaru segíti. A csarnokban található üveg szerelvény raktárunk széles választékával és felkészült kollégáinkkal nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Mint mindenhol, a telephelyen itt is megtekinthetőek azok a munkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Close
Irodaház

Irodaház

Vevőink, ügyfeleink kényelmes és szebb környezetben való kiszolgálása érdekében egy többszintes, 302 m2- alapterületű irodaház kialakítása folyik jelenleg is. 2020 év második felében már itt szeretnénk fogadni ügyfeleinket.

Close