Rogyasztott dekorüvegek elkészítésének módja, hogy sablon segítségével, megfelelő hőmérsékleten, alakváltoztatással, különböző formákat hozunk létre. A rogyasztás kemencében, körülbelül 800-1000 Celsius fokon történik egy gipsz vagy fém alapanyagú sablonra helyezve. A hőmérsékletek és a fűtési időtartamok változtatásával az is befolyásolható, hogy mennyire olvadjanak egymásba az üvegrétegek, így egyedi és speciális formák hozhatók létre. Felhasználása fürdőszobai mosdókagylók esetében a legjellemzőbb, de szobrok és lámpák is kialakításra kerülhetnek ilyen technológiával. A rogyasztás jelenti az egyik legszabadabb üveg megmunkálási technológiát, a színek, minták és formák végtelen változata mellett. Rogyasztott üveget nem lehet edzeni, főként dekorációs funkciót lát el.
Méret korlátok:
-        minimális méret: 150 mm x 300 mm
-        maximális méret: 2400 mm x 4500 mm

Összetétel: rogyasztott üvegeknél az összetétel az igényeknek megfelelően alakítható.

Vissza

Termékhez alkalmazható technológiák:

 • Üveglapszabászat
  Üveglapszabászat

  Üveglapszabászat

  Close
  Üveglapszabászat

  Üveglapszabászatunk 2008 végén új csarnokba költözött, melyben a legmodernebb Lisec vágósor áll munkatársaink segítségére abban, hogy minden eddiginél gyorsabban és nagyobb mennyiségben tudjuk kiszolgálni Vevőinket. Maximális lapméret: 3210*6000 mm

 • Csiszolás
  Csiszolás

  Csiszolás

  Close
  Csiszolás

  Az üvegek élmegmunkálása esztétikai, biztonsági szempontból szükséges, valamint egyes további technológiáknak az előfeltétele. Gépeink modern, félautomata, egyenes és alakos élcsiszolók.

 • Rogyasztás
  Rogyasztás

  Rogyasztás

  Close
  Rogyasztás

  Rogyasztott dekor üvegek létrehozásának módja, hogy az üveget megfelelő hőmérsékleten megmunkáljuk, majd alakváltoztatásával különböző mintákat és formákat alakítunk ki. A rogyasztott üveg elkészítése kemencében, körülbelül 800-1000 Celsius fokon, sablonra helyezve, olvasztással történik. A hőmérsékletek és a fűtési időtartamok változtatásával az is befolyásolható, hogy mennyire olvadjanak egymásba az üvegrétegek, így egyedi és speciális formák hozhatók létre. A rogyasztás technológiája jelenti az egyik legszabadabb üveg megmunkálási folyamatot, mivel a színek és minták végtelen változata mellett, az üveg formája is számtalan variációban előállítható. Rogyasztott üveget nem lehet edzeni, dekorációs funkciót lát el.
  Méret korlátok:
  -        minimális méret: 150 mm x 300 mm
  -        maximális tábla méret: 2400 mm x 4500 mm

 • Festés
  Festés

  Festés

  Close
  Festés

  Az üvegtáblák mintázatát, teljesen vagy részbeni átláthatatlanságát, színes kivitelezését, zománcfesték felvitelével lehet megvalósítani. Ezen eljárás során a felületre felhordott festéket, az edzés során beégetéssel tesszük ellenállóvá a mechanikai és kémia behatásokkal szemben. A minta kialakításánál lehetőség van szitanyomás alkalmazására, illetve hengeres festésre is.