A „RÁKOSY GLASS” üvegszerkezetes panelek B3-as hanggátlási követelményeknek felelnek meg, a rétegek vastagságának függvényében minimum 36dB léghanggátlással és 5B ütésállósággal rendelkeznek. Az edzett, biztonsági, laminált üvegpaneleink általában 5, illetve 6 miliméteres üvegekből készülnek. A két réteg között „BirdGuard” madárőr vonalazás található, amit többféle színben és vastagságban el tudunk helyezni. A vonalazás nem közvetlenül a külső síkon található, így időjárás és kopásálló lesz ez a mintázat. Minden panelünket egyedi, sajáttervezésű, EPDM minőségű, időjárás álló, tartósan rugalmas gumiprofilokkal helyezzük el.
Ezekkel a zajárnyékoló panelekkel hidak, vasutak és közutak mentén, a vonatkozó MSZ EN szabványoknak és az Útügyi Előírásoknak megfelelő, akár 5 méteres oszlopközű, változatos magasságú, CE jelzés jogú zajárnyékoló falak építhetők.
Zajárnyékoló üvegpanelekből két fő típussal foglalkozunk, ugyanakkor üvegpaneleink bármilyen zajárnyékoló szerkezethez építhetőek. A két fő típus a keret nélküli, illetve a keretes megoldás, melyeket HEA vagy HEAA oszlopok között elhelyezett lábazati panelekre állítunk. A keret nélküli verzióban az üvegpaneleket közvetlenül az acél oszlopokhoz rögzítjük. A keretes szerkezet a Rákosy Glass Kft. és a DAK Acélszerkezeti Kft. közös fejlesztése, amely horganyzott zajzáró „Z” és „U” profil idom keretbe foglalja a „DAKUSZTIK” típusú, döntött üvegezésű, „RÁKOSY GLASS” üvegszerkezetes paneleket. Mivel a keretben az üvegek kissé megdöntve vannak elhelyezve, ezzel még előnyösebb a zajárnyékolás. A keretnek köszönhetően nagyobb a teherbírása is, így nagyobb fesztávokon alkalmazható, mint a keret nélküli megoldás.
Műtárgyakon további kompenzátorokat helyezünk el, leesés elleni védelemként.

Vissza

Termékhez alkalmazható technológiák:

 • Üveglapszabászat
  Üveglapszabászat

  Üveglapszabászat

  Close
  Üveglapszabászat

  Üveglapszabászatunk 2008 végén új csarnokba költözött, melyben a legmodernebb Lisec vágósor áll munkatársaink segítségére abban, hogy minden eddiginél gyorsabban és nagyobb mennyiségben tudjuk kiszolgálni Vevőinket. Maximális lapméret: 3210*6000 mm

 • Csiszolás
  Csiszolás

  Csiszolás

  Close
  Csiszolás

  Az üvegek élmegmunkálása esztétikai, biztonsági szempontból szükséges, valamint egyes további technológiáknak az előfeltétele. Gépeink modern, félautomata, egyenes és alakos élcsiszolók.

 • Edzés
  Edzés

  Edzés

  Close
  Edzés

  Az üvegtáblák teherbírásának növelésére használatos eljárás a termikus edzés, melyet az erre kifejlesztett edzőkemencében végzünk. Termikusan edzett biztonsági üveg olyan üveg, amelyben maradó felületi nyomófeszültséget hozunk létre, szabályozott hevítési és hűtési eljárással annak érdekében, hogy nagymértékben megnöveljék az üveg mechanikai és hőmérsékleti feszültséggel szembeni ellenállását. A normál üveghez képest az edzett üveg teherbírása megközelítőleg 7-szeresére nő. Maximális edzési méret: 4500*2450 mm

 • Festés
  Festés

  Festés

  Close
  Festés

  Az üvegtáblák mintázatát, teljesen vagy részbeni átláthatatlanságát, színes kivitelezését, zománcfesték felvitelével lehet megvalósítani. Ezen eljárás során a felületre felhordott festéket, az edzés során beégetéssel tesszük ellenállóvá a mechanikai és kémia behatásokkal szemben. A minta kialakításánál lehetőség van szitanyomás alkalmazására, illetve hengeres festésre is.

 • Laminálás
  Laminálás

  Laminálás

  Close
  Laminálás

  Laminálás során több üvegréteg felületi „összeragasztására” kerül sor, mellyel eredeti rendeltetése szerint, többrétegű biztonsági üveg jön létre. Ez az eljárás a használatos a teherhordó üvegfelületek kialakításánál is, mint amilyenek például az üveggerendák, a födémek, a lépésálló-, valamint az áttörés- és átlövés-biztos üvegek. Ezen üvegrétegek között az EVA típusú lamináló fólia található. A fóliarétegek között dekorációs rétegek elhelyezésére is van mód, mely a lehetőségek végtelen skáláját kínálja. Cégünk lamináló kapacitása 2008 végén új kemencével bővült, így a maximális laminálható méret: 2700*5000 mm.

 • Hőszigetelő üveg
  Hőszigetelő üveg

  Hőszigetelő üveg

  Close
  Hőszigetelő üveg

  Hőszigetelő üvegeinket változatos méretben és formában tudjuk összeállítani, az egyszerű szögletes befoglaló formától, az íves, vagy éppen teljesen amorf formákig bezárólag. A rétegek különböző mérete esetén is megvalósíthatóak ezek a szerkezetek. Rendszeresen gyártunk „szoknyás” hőszigetelő üvegeket, amikor a külső (vagy igény szerint bármelyik) réteg nagyobb, így el tudja fedni a beépítéshez szükséges tartószerkezeteket. Ezen üvegszerkezeteket nem csak sík, de hajlított üvegekből is elő tudjuk állítani. Hőszigetelő üvegek esetében nem kötelező az üvegek edzése vagy laminálása, de nagyméretű üvegtáblák esetében ajánlott, ebben az esetben pedig az edző (2450*4500 mm), illetve a laminálókemence (2700*5000 mm) mérete szab csak határt a megvalósíthatóságának. Hőszigetelő üvegeinket egy, illetve két légréssel szoktuk ellátni. A rétegek közötti légrést különböző típusú és magasságú távtartó lécekkel készítjük, melyek lehetnek alumíniumból: világosszürke, sötétszürke; fekete melegperemmel ellátott műanyagból; valamint tűzgátló üvegszálas lécből. A méretskála alumínium tartólécnél 5,5mm-nél kezdődik és 2 milliméterenként, egészen 23,5mm-ig terjed. A műanyag típusnál 10mm-től szintén 2 milliméterenként 22mm-ig, a tűzgátló üvegszálas változatnál pedig 12, 18, 22 és 28mm az elérhető méret. Az üvegek közötti légrést fel tudjuk tölteni Argon gázzal a még kiválóbb hőszigetelő hatás érdekében. Míg az egy rétegű 6mm-es Float üvegnek a hőátbocsátási tényezője (Ug) 5,7, addig két-három rétegben köztük Low-E bevonatos üveggel Ug<1-es érték is könnyen elérhető.